lördag 16 oktober 2010

U





- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Gärdesvägen,,Sverige

Besvikelse

Ibland blir det inte som man vill. Hade sett fram emot att åka tidigt till mullsjön. Jag och Tumo åkte klockan 06.15 och var framme kvart i sju. Slängde i båten och puttrade ut. Slängde på min favorit zalt som aldrig sviker. På spö nummer 2 satte ja på min nya zalt med jigtail som jag fick av Tina häromdagen. trodde den skulle gå på 50-90cm djup, men den låg på ytan å sprala. Bytte ut den direkt och satte på westins jätte i pappegojfärg. Nu sån, rejält me kaffe och varma kläder. Va kan gå snett? Vi fiskade å fiskade å fiskade utan resultat. Tumo bytte wobler några gånger för å luska ut vad gäddan ville ha för dagen. Jag körde ihärdigt med mina favoriter. Inte en förbannad fisk fick vi. Mullsjön har aldrig sviket mig förut. Hmm. Trodde skulle va extra bra höstfiske nu när kylan slått in men icke. Kanska har gäddorna gått in mot vassen för att äta upp sig eller så va dom helt enkelt inte hungriga alls. Nästa försök så tar vi med jerkspön och jerkar av vassarna. Sätta på en flytande jerkbait, veva sakta och göra långa spinnstopp. Kanske gäddorna är sega redan, kylan kom ju rätt fort. jaja.... Fisket var ändå trevligt. Vindstilla och soligt. Men inte en enda gädda landad. Tumo tappade en och jag en. Annars dött! :) jaja dags att sluta lipa. Ja vet att hela sjön är full med fisk. Och att en 13 kilos madam simmar omkring med min gamla westin Jerk i käften. Klart slut.

Location:Gärdesvägen,,Sverige

torsdag 14 oktober 2010

Få igång gäddan

Gäddfisket kan vara hur bra som helst hela november samt en bit in i december så länge det är öppet vatten. Nu börjar gäddorna även samla ihop sig igen. Ju kallare i vattnet desto djupare står gäddan kan vara en grundregel. Men ofta i november kan man hitta dom största exemplaren på grundvattnet där dom jagar i braxenstim t ex. Och hittar du bara på dem och får igång en så kan hela gänget vakna och du har chans att få flera stora gäddor på en kort stund. Men huggperioderna är både färre och kortare. En kulen och mörk dag brukar chansen till hugg vara som bäst mitt på dagen när det är som ljusast. Favoriter nu är wobblers med lite långsammare gång som t ex Zalt, Tomic, Storm Shallow Thunder, Bomber 17A och bland jerkbeten Burten, Phantom, Ace Smiler, Salmo Slider, Buster Jerk samt Ace Hell Tail, Storm Wild Eye Suspending Shad och vanliga shadjiggar förstås. Shadjiggen är för övrigt gångbar hela året. Det gäller bara att välja rätt vikt på blyhuvudet, och presentera betet på rätt djup och sätt.

Dags att plocka några smågäddor.

Snart läggdags. Upp med tuppen för att vinkla upp lite gädda imorgon bitti. Åker vid 6 snåret så vi är ute på sjön i gryningen. Köpte ett nytt trollingspö för ett tag sedan. Tica Double Strike G, 2-delat, 7 fot. Double Strike G är inte bara ett förbannat snykkt och högkvalitativt trollingspö, det är dessutom snyggt med kôrkhandtag fram och foamhanddtag bak med avtagbar kryssbutt. Vikten på spöet är endast 204 gr. Aktionen är medium-hel vilket ger fantastiska fighter. Lämpligt för trolling efter bla. lax, gös och gädda. 5 års garanti. Så jar jag satt på min okuma magda 15 dx PRO med räkneverk. Tänka om man bara kunde få på en riktig fet gäddkärring på den i morgon bitti. MUMMS i kalsippen. God natt!

Norsk kvallite


Köp en ny fiske/Arbetsjacka. Norska räddningstjänsten använder dessa. Wenaas Strl L. 400 kr



- Posted using BlogPress from my iPhone

Imorgon smäller de

Åkte till jobbet och trodde jag skulle jobba. Hmmmm det visade sig att jag var ledig. Fy bövel va underbart. Tanken slog mig direkt att jag vill fånga gädda. Sen kom ja på att Tina har bilen med drag på. Hmm å hon jobbar.
Har varit på fängelset och bytt bil med henne men har inte bestämt mig än om de blir någon fisketur än. Behöver någon som följer med. Rampen i mullsjön är dålig så man behöver någon som kan knuffa på. De kan va skönt å va hemma å slappa också. Skruva på ett cigaretttändaruttag på båten så man kan koka kaffe på sjön. En sak är säker. Imorgon bitti kl 06.00 åker jag å Tumo och Lug till mullsjön å drag några gäddor. fy bövel va gött. har installerar en blogg app i iphonen, sitter på FASS å skriver. ja börja dagen med att spela lite cod, sen får vi c vart det slutar. det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga fruntimmer ;) puss!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Gärdesvägen,,Sverige

onsdag 13 oktober 2010

Fisketips från Trumman, blev ju inget fiske idag.

5. Variation är A och O!
Under många år hade jag en fiskekompis som alltid fiskade med Mörrumsspinnaren 18 gram i silver. Han fick gädda när gäddan var inställd på att jaga surrande, snabbt flyende, silverfärgade beten. Den framgångsrike fiskaren varierar däremot alltid sina metoder genom att metodiskt arbeta sig från grunt till djupare vatten. Han varierar inspinningshastighet och bete tills han har hittat den för dagen rätta kombinationen av bete, fisketeknik och fiskeplats. Det är ytterst sällsynt att höra denne fiskare komma hem och klaga på att gäddan inte var på hugget idag!

Av Leif Engström

tisdag 12 oktober 2010

Zam Z tail

Har fått en ny sladderrumpa av min underbara sambo idag(fjäsk). Se bilden... Skall bli jävligt sköjj å pröva denne i Mullsjön. Har lite funderingar på att åka ut en sväng imorgon efter jobbet. Skall jobba 2 dagar nu sen skall jag vara färäldrarledig i en vecka. Hoppas att Arvid vill hänga med ut i båten och fiska. Han är 3,5 år och blir lite rastlös ibland, men som tur är tycker han det är kul med båtar. Jag har en gammal 2 hk utombordare som han fick härom dagen. Han blev överlycklig. Den står på en ställning i garaget, han låtsas att han skruvar med motorn och låtsaskör. Goooo natt!