lördag 4 september 2010

Morgonstund har guldig mun.

Då äre äntligen dags. Imorgon åker vi ut med http://www.daisy.se/swedish.htm och hoppas på mycke makril å grejjer. Har varit med Tumo å inhandlat lite nya havsfiskeprylar så nu känner jag mig laddad som fan. Drar iväg kl.04.30. Lägger ut lite bilder imorgon om det blir någon fisk. Gonatt på er!

tisdag 31 augusti 2010

Fint väder, vita wobbler!


Åkte till Mullsjön för att peta lite på en tio kilos gäddhona, men jag såg inte till henne. Tog med mig Tomas "Batman" Alloh och vi körde tävling. Ja vann givetvis överlägset över idioten med 3-2. Men inga gäddor över 2 kilo idag. Skit samma!  det va jävligt gôtt väder och helt spegelblankt på sjön. Mina tre gäddor högg på min lilla favoritbög: Zalt. Den e helt enastående. Samma som Tina tog sin klubba med i Söndags. Ingen gädda ville hugga på min nya "The pig"  och Westins jätte vill gärna gå ner på 3 meter och drar med sig massa kläck från botten.. Iom att Mullsjön bara är 3 meter djup. Inga gäddor va sugna på jerkbait eller popper idag. Alloh tog sina tre på samma wobbler: rödvit kinetic 13 cm. VITT ÄR BRA!!

Alice håller koll på paravanerna.

måndag 30 augusti 2010

Dagens gäddfångartips!

4. Koncentrera dig totalt på varje kast!


Skillnaden mellan ett fiskeproffs och en amatör ligger i förmågan att koncentrera sig vid inspinningen av betet. Du måste koncentrera dig totalt vid varje kast! En verkligt skicklig gäddfiskare försitter aldrig tillfället att kroka en gädda. Lär dig att exakt känna och veta vad som händer med ditt bete varenda ögonblick under hela inspinningen! Du måste lära dig att kunna känna skillnaden mellan ett mycket lätt hugg och en liten touche mot en sten eller en tångruska. Själv behandlar jag allt som hugg tills jag vet vad det är. Alla buskar, stenar och även gäddor får ett hårt och blixtsnabbt mothugg. För att bli ännu snabbare och för att få bättre balans på spö och rulle så håller jag vänstra handen runt det främre spöhandtaget framför rullen under hela inspinningen. Max en av fem gäddor som är där och nafsar eller skjuter på wobblern missar jag vid mothugget. De andra fyra sitter där, stenhårt krokade! Missar du varannan gädda som hugger, då står du och sover. Missar du en av fyra, då är du snabb.

söndag 29 augusti 2010

Lite kvällsfiske

 spenderat helgen i Vadstena och Jönköping. På Lördagen hade ja å frugan en guide http://www.utflykter.com/index.html  ifrån Vadstena som körde runt å visade fräna ställen På Omberg och runt omkring. Jävligt trevligt. Om ja kommer gifta mig nån gång så kommer det bli på Vadstena slott. På Fredagen bodde vi på klosterhotellet i Vadstena. Riktigt frän miljö från 1300 talet. På Lördagen bodde vi på Hotel i Jönköping. Måste tipsa för er som gillar skaldjur..  http://www.pirensfiskekrog.se/ Vilket as till skaldjurstallrik. För 400 kr får du in ett berg (till 2 pers) med div olika skaldjur.. KaLAs!! Helgen va tillängnad tjejen, så ja har inte vågat nämna ordet fiska. Men på hemvägen så kom hon själv med den briljanta ide´n att åka å fiska. Så vi åkte till Mullsjön och släpade lite nya woblers i 2 timmar. Tina fick 2 gäddor, varav en ganska stor. Se bilden. Själv fick jag inte en mört, men just de... De e ju hennes helg. Nu blire en dålig film och sängen, imorn skall det jobbas, sen på tisdag blir de fiske igen.

<><>
<>
<><>
Lägg till bildtext